Ontwikkeling

Project details

Projectomvang
ca. 5.500 m²
Architect
Vitrov
Interieur architect
Marcel Wanders
Status
Opgeleverd 2008, verkocht 2015
Rol Aedes
Ontwikkeling en belegging

Westerhuis – Westerstraat 187, Amsterdam

Dit karakteristieke pand aan de Westerstraat 187 dateert uit 1867 en is oorspronkelijk gebouwd als Burgerschool. De laatste decennia fungeerde het als ROC. Het gebouw zoals we dat nu in het hartje van de Jordaan zien staan, is ontstaan als gevolg van diverse verbouwingen, waarvan de laatste en meest ingrijpende in 1954 was. Het telt nu 5 verdiepingen met een totaal vloeroppervlakte van circa 5.500 m². In februari 2007 kochten Marcel Wanders en Aedes Real Estate dit pand van Stadsdeel Amsterdam Centrum.

Het Westerhuis is ontwikkeld tot multifunctionele huisvesting voor creatieve bedrijven. Marcel Wanders heeft met zijn ontwerpstudio het pand als eerste betrokken. Voor de resterende ruimten heeft een selectie plaatsgevonden onder de vele inschrijvers. De begane grond is gereserveerd voor Moooi gallery. Het pand heeft een open karakter. In zijn totaliteit is daarmee een vlaggenschip voor kunst en cultureel ondernemerschap ontstaan dat een impuls geeft aan de creatieve industrie in de binnenstad en grote aantrekkingskracht uitoefent op zowel nationale en internationale bezoekers als op de directe omgeving.

Een vlaggenschip voor kunst en cultureel ondernemerschap

Meer van onze projecten

Plantage Muidergracht 87-91

Bij de stripwerkzaamheden stuitte we op interessante aanwezige gewelven, een van de vele verwijzingen naar de rijke historie van dit gebouw.

Amstel 111

6 gebouwen tussen 3 historische grachten, Amstel, Nieuwe Prinsengracht en de Onbekendegracht, worden omgebouwd tot een nieuw hotelconcept.

Aedes werkt o.a. samen met: