Ontwikkeling

Project details

Projectomvang
850 m²
Architect
J.P. Wolff
Status
Opgeleverd 2007, verkocht 2012
Rol Aedes
Ontwikkeling en belegging

Sarphatikade 12, Amsterdam

Is dit pand uit 1878 aan de buitenzijde het aanzien al meer dan waard, het interieur overtreft dat in ruime mate. De vestibule, waarin trap en vloer zijn uitgevoerd in wit marmer, gaat over in een ruime entreehal met de originele, ingelegde, Italiaanse natuurstenen vloer. Het trappenhuis is fraai gedecoreerd en heeft een ruim ‘schalmgat’. Vrijwel alle ruimtes zijn rijkelijk voorzien van originele details. We noemen hier de  prachtige, hoge sierplafonds en de diverse schouwen, waarvan één met monumentaal schilderij in de 19e eeuwse ‘witje stijl’.

Ondanks deze klassieke kenmerken heeft het pand een functionele indeling met volop daglicht in alle vertrekken. Hierdoor zijn de ruimtes van souterrain tot en met pakverdeling optimaal te benutten. Het hele gebouw en het gehele interieur zijn in 2007 en 2009 perfect gerestaureerd.

Meer van onze projecten

Plantage Muidergracht 87-91

Bij de stripwerkzaamheden stuitte we op interessante aanwezige gewelven, een van de vele verwijzingen naar de rijke historie van dit gebouw.

Amstel 111

6 gebouwen tussen 3 historische grachten, Amstel, Nieuwe Prinsengracht en de Onbekendegracht, worden omgebouwd tot een nieuw hotelconcept.

Aedes werkt o.a. samen met: