Ontwikkeling

Project details

Projectomvang
ca. 15 ha.
Architect
Kentie & Partners
Status
Opgeleverd 2017
Rol Aedes
Ontwikkeling en belegging

Landgoed Vels – Hellendoorn

Landgoed Vels ligt onder de Eelerberg aan de rand van het Reggedal, een historische handelsroute. Het gebied wordt gekenmerkt door rivierduinen, die zijn ontstaan door de werking van water, wind en ijs. De rivierduinen bepaalden het stroomgebied van de rivier de Regge. Landgoed Vels ligt naast Nationaal Park De Sallandse heuvelrug. Een gebied met stille heidevelden, uitgestrekte bossen en vooral flinke heuvels met weidse vergezichten.

Landgoed Vels is een nieuw NSW landgoed van natuurgrond. Er staat een 19e-eeuwse boerderij – een katerstede – aan een eeuwenoude hoge akker. Twee nog te realiseren landgoedwoningen zijn onderdeel van dit nieuwe landgoed. Naast duurzaam materiaalgebruik is het streven op termijn naar volledige autonomie t.a.v. water- en energieverbruik.

Een gebied met stille heidevelden, uitgestrekte bossen en vooral flinke heuvels met weidse vergezichten

Meer van onze projecten

Plantage Muidergracht 87-91

Bij de stripwerkzaamheden stuitte we op interessante aanwezige gewelven, een van de vele verwijzingen naar de rijke historie van dit gebouw.

Amstel 111

6 gebouwen tussen 3 historische grachten, Amstel, Nieuwe Prinsengracht en de Onbekendegracht, worden omgebouwd tot een nieuw hotelconcept.

Aedes werkt o.a. samen met: