Ontwikkeling

Project details

Projectomvang
ca. 16.000 m²
Architect
Van Dongen Koschuch
Status
Opgeleverd 2017, verhuurd
Rol Aedes
Ontwikkeling en belegging

Hyatt Regency – Sarphatistraat 104, Amsterdam

Internationaal 5-sterren hotel met 211 kamers op de locatie van het voormalige Emma Kinderziekenhuis aan de Sarphatistraat in de binnenstad van Amsterdam. Een deel van de 19e eeuwse gevels van het oude ziekenhuis zijn geïntegreerd in het nieuwbouw ontwerp dat zich onderscheidt door geglazuurde keramische tegels met markante raampartijen.

Het hotel heeft 7 bouwlagen, waarvan één bouwlaag ondergronds ten behoeve van ‘back of house’ en een parkeergarage met circa 40 parkeerplaatsen. Vanaf 2017 exploiteert de Amerikaanse hotelketen Hyatt het hotel onder de brand Hyatt Regency. Op de begane grond bevindt zich de receptie, lobby, restaurant, bar & lounge, binnentuin, conferentie faciliteiten, gym & spa, op de 5 bovengelegen verdiepingen de hotelkamers en de Hyatt Regency Club.

De hotelentrees aan de Sarphatistraat geven toegang tot de lobby en de conferentieruimtes. Het restaurant heeft een eigen ingang aan de oostzijde van de Spinozastraat. Ook de zuidkant van het hotel bevindt zich aan de Spinozastraat en kijkt uit op de monumentale bomen en het groen van de Singelgracht.

Voor dit project is een BREEAM-NL ontwerp certificaat score Excellent behaald, zie case study voor meer informatie over de duurzame maatregelen die worden toegepast en het BREEAM proces.

Een deel van de 19e eeuwse gevels van het oude ziekenhuis zijn geïntegreerd in het nieuwbouw ontwerp

Meer van onze projecten

Plantage Muidergracht 87-91

Bij de stripwerkzaamheden stuitte we op interessante aanwezige gewelven, een van de vele verwijzingen naar de rijke historie van dit gebouw.

Amstel 111

6 gebouwen tussen 3 historische grachten, Amstel, Nieuwe Prinsengracht en de Onbekendegracht, worden omgebouwd tot een nieuw hotelconcept.

Aedes werkt o.a. samen met: