Ontwikkeling

Project details

Projectomvang
ca. 5.500 m²
Architect
Kentie & Partners
Interieur architect
Nicemakers
Status
Opgeleverd 2015
Rol Aedes
Ontwikkeling

Hoxton Hotel

Aedes Real Estate heeft een Hoxton Hotel in Amsterdam ontwikkeld, dit is een herontwikkeling van het bestaande Rembrandt Classic Hotel aan de Herengracht, Het Hoxton Hotel – een nieuw hotelconcept – heeft 111 hotelkamers, een lobby, bar, restaurant en vergaderfaciliteiten.

Hoxton is de merknaam voor een jong en vernieuwend 4-sterren hotelconcept. Het eerste Hoxton hotel is geopend in Londen Shoreditch, een hippe buurt in Londen. Het tweede Hoxton heeft haar deuren voor het publiek geopend in 2014. Verder zijn er Hoxton hotels in ontwikkeling in New York en Parijs.

Het hotel is gevestigd aan de Herengracht 255 en loopt inpandig door tot in vier aaneen geschakelde panden aan de Singel. Het pand heeft in totaal 6 bouwlagen met een patio en een binnenhof. Het pand aan de Herengracht is een gemeentemonument en de panden aan de Singel zijn rijksmonumenten. De gebouwen zijn aan de buitenkant gerestaureerd en hebben van binnen een andere indeling en een nieuw interieur gekregen.

Het pand aan de Herengracht is een gemeentemonument en de panden aan de Singel zijn rijksmonumenten

Meer van onze projecten

Sarphatistraat

Aedes Real Estate kocht het pand in januari 2003. Het pand fungeerde jaren als kinderdagverblijf Huize Henriëtte, het oudste kinderverblijf van Amsterdam.

Soho House Amsterdam

Het Bungehuis is gebouwd in de jaren '30 van de vorige eeuw als Handelskantoor, vanaf de jaren '70 doet het dienst als universiteitsgebouw.

Aedes werkt o.a. samen met: