Ontwikkeling

Project details

Projectomvang
64 woningen met 32 overdekte parkeerplaatsen
Architect
Van Dongen - Koschuch
Status
Bouw
Rol Aedes
Ontwikkeling en belegging

Gerrit Mannourystraat

Aedes Real Estate ontwikkelt een interessant architectonisch nieuwbouwproject, bestaande uit twee appartementengebouwen, op nog geen 5 minuten fietsen van het Vondelpark. Duurzaamheid en groenvoorzieningen worden op een opvallende manier ingezet, door het gebruik van sedum gras en beplanting aan de buitenkant. De appartementengebouwen, met in totaal 64 woningen, bestaan uit lichte ruime twee- drie- en vier kamerwoningen vanaf 55 m², met balkon, en ontworpen met een zeer goede energieprestatie coëfficiënt (0.15) waarbij zonnepanelen, isolatie en warmteterugwinning zorgen voor een comfortabele energiezuinige woningen.

Bij dit project integreren we een baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Daarin staat de volgende vraag centraal: Kunnen we een klimaat robuuste stad creëren door op het grensvlak tussen gebouw en natuur multifunctionele win-win situaties te realiseren? We willen weg van de of-of oplossingen (een groen dak óf zonnepanelen) en werken aan en-en oplossingen voor de stad (én groene ruimte, én circulair waterbeheer, én energieopwekking, én verbeterde leefbaarheid). De ontwikkelde oplossingen zijn (op)schaalbaar, herbruikbaar, circulair,  economisch realistisch en worden beschikbaar voor het publieke domein.

Innovatieve en duurzame woningen

Meer van onze projecten

Sarphatistraat

Aedes Real Estate kocht het pand in januari 2003. Het pand fungeerde jaren als kinderdagverblijf Huize Henriëtte, het oudste kinderverblijf van Amsterdam.

Soho House Amsterdam

Het Bungehuis is gebouwd in de jaren '30 van de vorige eeuw als Handelskantoor, vanaf de jaren '70 doet het dienst als universiteitsgebouw.

Aedes werkt o.a. samen met: