Ontwikkeling

Project details

Projectomvang
ca. 6.000 m² bvo (restauratie + nieuwbouw)
Architect
Kentie & Partners
Status
Opgeleverd 2011, verkocht 2018
Rol Aedes
Ontwikkeling en belegging

Burgerziekenhuis

Het Burgerziekenhuis is een gebouw uit 1891 aan de Linnaeusstraat te Amsterdam, vlakbij het Oosterpark. Het gebouw van architect Van Gendt (Concertgebouw) heeft een klassieke uitstraling, hoge plafonds en een schitterend (authentiek) trappenhuis. Achter het gebouw ligt een klein stadspark dat onderdeel is van het oorspronkelijke ziekenhuis ontwerp. In 1947 is Johan Cruijff in het gebouw geboren.

Na het vertrek van het ziekenhuis in de jaren ’80 van de vorige eeuw is het gebouw verbouwd en heeft het tot begin 2009 dienst gedaan als stadsdeelkantoor voor Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. In 2006 heeft Aedes Real Estate het gebouw gekocht en van 2009 tot 2011 herontwikkeld tot hotel. Het monumentale hoofdgebouw is volledig gerestaureerd en de nieuwbouwvleugel uit 1970 is gesloopt en vervangen door een passende nieuwbouw.

Het 4-sterren hotel heeft 125 kamers en staat bekend als ‘The Manor’. Er is een bar, Italiaans restaurant ‘Enoteca’, trouwzaal, vergaderzalen en een prachtig terras met uitzicht op de rustgevende tuin en de Linneausstraat.

Voormalig ziekenhuis met als bouwjaar 1891 getransformeerd tot hotel

Meer van onze projecten

Sarphatistraat

Aedes Real Estate kocht het pand in januari 2003. Het pand fungeerde jaren als kinderdagverblijf Huize Henriëtte, het oudste kinderverblijf van Amsterdam.

Soho House Amsterdam

Het Bungehuis is gebouwd in de jaren '30 van de vorige eeuw als Handelskantoor, vanaf de jaren '70 doet het dienst als universiteitsgebouw.

Aedes werkt o.a. samen met: